HU EN
28
szep
2017
06:00
5. Junibor és Gasztroünnep

 

 

 

V. Junibor és Gasztroünnep a borászok új generációjával | 2017. szeptember 28 - október 1. - Szent István tér

#egyuttkostolunk

Kóstoljunk együtt a Bazilikánál! Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű kora őszi estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk a nyüzsgő város, turisták, borimádók, magyarok és külföldiek, de erre a 4 napra most a magyar borok kötnek össze itt mindenkit.
Koccintsunk a város legszebb sétálókóstolójára, és a borászok új generációjára!

#ujgeneracio

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti Szent István teret.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.

A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és tapossák ki saját pincéjük útját. Ez nem csak egy egyesület, hanem baráti társaság is, ami a Junibor és Gasztroünnepen különösen tettenérhető: a délutáni fogadóórák inkább hasonlítanak közös „bandázásra”, ahol a vendég egy perc alatt beleolvadhat a borászok szakmázásába és a kóstolást sem kell túl komolyan venni. Jóllehet, a tételek komolyak: érezhető rajtuk a világátottság, de a családi tradíció és az elődök tisztelete is.

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László

A Junibor és Gasztroünnep társsszervezője a DiVino, ahol csak a Junibor Egyesület tagjainak borai kaphatók.

#mutimiteszel #mutimitiszol
KIÁLLÍTÓK:
- 33 Juniborász saját pulttal
- DiVino Borbár
- Gasztrokiállítók

Bővebb listával hamarosan jelentkezünk!

PROGRAMOK:
🍷 Fogadóórák
Minden nap 19:00-21:00 Borász fogadóórák a téren

🍷 Programok a VinCE standon:
Szeptember 29. (péntek)
› 17.00–18.00 Természettudatos Juniborok
Szeptember 30. (szombat)
› 17.00–18.00 Mediterrán vörösök (Dél-Balaton, Szekszárd, Villány)
Október 1. (vasárnap)
› 17.00–18.00 Junicsajok nem csajos borai

NYITVATARTÁS:
Szeptember 28. : 16:00-24:00
Szeptember 29-30., október 1. : 12:00-24:00

www.juniborunnep.hu

SZERZŐ: TAKLER BORBIRTOK