HU EN
09
feb
2020
21:00
Klasszikus interjúforma, az emberi párbeszéd segítségével

 

KÖNYV ÁRA: 6.500 HUF

Nem kímélte a XX. század második fele a magyar parasztságot. Ám a totális kifosztás, ellehetetlenítés és megaláztatás dacára túlélt a paraszti közösség legerősebb magja. Szétszórva, egymásról alig tudva, de a lelkek mélyén elbújva mendennél erősebben élt a vágy az újrakezdésre, hogy a megfelelő pillanatban – a változásban rejlő esélyt megragadva – újra szárba szökkenjen a magyar gazda teremtő ereje. Takler Ferencés fiai, András és ifjabb Ferenc ennek a maroknyi magnak a képviselői. Sokszorosan nehezített életkezdése dacára a családfő saját tehetségében és munkakedvében bízva őszinte hittel és elszántsággal adta át magát a rendszerváltozásban rejlő lehetőségnek, az önálló válásnak.
Ebben a könyvben a klasszikus interjúforma, az emberi párbeszéd segítségével mutatom be e szekszárdi borászscsalád történetét, életfelfogását, azzal a meggyőződéssel, hogy a három Takler cselekedetei utódaik és mások számára egyaránt iránytűül szolgálnak majd. Barátaik történeteiből – legyenek hazánk elsőrangú borosgazdái, vagy más területek kimagasló alkotói – kiderül, ha láthatatlanul is, de egy nemzethez láncolt a közös sors. Így Taklerékhez fűződő barátságuk sem a véletlen műve, és a magyar bor reneszánszához sem elegendő önmagában a kiváló bortermelő.
S, hogy e kötet miért született meg?
Mert él köztünk egy lokálpatrióta szekszárdi – a kötet ötletgazdája és lelkes kiadója, Vitéz Attila-, aki kifinomult érzékkel vette észre Taklerék történetét. S, hogy e könyvet ily impozáns formában tarthatjuk a kezünkben, az Erky-Nagy Tibor tipográfus innovatív hagyománytiszteletének köszönhető.
Kedves Olvasó! Bízunk benne, hogy örömét leli a közetkező oldalakon kibomló beszélgetésfolyamban, fogadja szeretettel!

Tallián Hedvig

 

 

SZERZŐ: TAKLER BORBIRTOK