HU EN

https://ec.europa.eu/agriculture/


Kedvezményezett neve:
Takler Pince Borászati Kft

Pályázati felhívás neve, kódszáma:
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása felhíváshoz
VP3-4.2.2-16

Projekt címe, azonosító száma:
Rose üzem építése  1811740523

Szerződött támogatás összege:
181 418 441 Ft, azaz egyszáznyolcvanegymillió-négyszáztizennyolcezer-négyszáznegyvenegy forint összegű vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
PROJEKT CÉLJAI:

Jelenlegi kínálatunk 90-95 %-át minőségi vörösboraink adják, s a fennmaradó százalékot fehér-, illetve rozéboraink értékesítése teszi ki. Az érezhető borpiaci változások, és a kereslet változása azonban szükségessé teszi termékpalettánk újragondolását.

Versenyképességünk megőrzésének, illetve növelésének lehetőségét társaságunk vezetése egyértelműen az üzemi rozétermelésben, és értékesítésben való minél aktívabb részvételben látja. Ezen változások azonban új technológiák bevezetését, és egy új üzem kialakítását teszik szükségessé. 

A jelen beruházás keretében az új borászati épületben elhelyezésre kerülő, speciálisan rozébor erjesztésére kifejlesztett tartályok, és borászati technológia lehetővé teszi számunkra a magas minőségű szőlőfeldolgozást, és a folyamat minden fázisát kontrollálható erjesztést. A vörösboros technológiák külön épületben való elkülönítése hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, főként azok eltérő jellege, és esetleges egyidejűsége miatt. 

A megfogalmazott célok elérése a jelenleg is rendelkezésre álló technológiával, és üzemünkkel nem lehetséges. A fejlesztésnek köszönhetően bővül, illetve minőségileg jobb lesz a tárolókapacitás, a feldolgozható szőlő mennyisége, új termékek és munkahelyek teremtődnek. 

Vállalkozásunk számára fontos a fejlődés, mely azonban nem mehet a minőség kárára. A jelenlegi beruházás is a versenyképesség javítását, a világszínvonalú minőség megőrzését és a fejlődési potenciál kiaknázását szolgálja, összhangban a borvidék érdeke.

Projekt befejezési dátuma:
A Projekt fizikai befejezésének napja: 2019.07.31.